Senterpartiet kaster stein i glasshus

stein i glasshusSenterpartiet beskylder nå FrP for å være bompenge-
pådrivere på grunn av den nye rentekompensasjonen. Da kaster Sp stein i glasshus

Jeg håper ikke at Sp får rett i denne spådommen men det er jo nærmest en politisk naturlov at det er attraktivt å sende regninga til andre. Noe staten selv er et eksempel på når det kommer til veibygging og bompengefinansiering. Det er imidlertid misforstått rørende å se Senterpartiets bekymring for mer bruk av bompenger. Senterpartiet satt selv i regjering da Forvaltningsreformen ble gjennomført. Noe som førte til at det 1 januar 2010 ble overført 17.200 km riksvei til fylkeskommunene.

Disse 17.200 km med vei var såkalt §20 vei som før 1 januar 2010 var et statlig ansvar. Veier som vi gjennom den tidligere Veiavgifta gjennom flere tiår har betalt for et mangelfullt vedlikehold av. For denne «transaksjonen» smurte staten fylkeskommunene med 6.9 milliarder skattekroner. Siden den tidligere Veiavgifta som i 2010 het Årsavgifta aldri har vært øremerket til veiformål men har gått i det «store sluket» betyr selvfølgelig det at bilistene i vesentlig grad gjennom bilrelaterte skatter og avgifter (ca 60 milliarder årlig) har betalt for denne overføringen av riksveier til fylkeskommunene.

Når Sp nå beskylder FrP for å være bompengepådrivere så kaster man stein i glasshus. Forvaltningsreformen som Stoltenberg 2 regjeringen (med Sp) har nemlig sørget for at fylkeskommunene nå i vesentlig grad søker om bompengefinansiering for å ruste opp de veiene Staten kvittet seg med. Da forstår vi at Forvaltningsreformen i seg selv muligens er en større bompengepådriver enn denne regjeringens rentekompensasjon. Reformen kom nemlig ikke med en stor nok økonomisk portefølje til å dekke inn vedlikeholdsetterslepet på disse veiene. Dermed lå det i kortene at det på et senere tidspunkt, gjennom lokalt initiativ, ville komme søknader i fleng til departementet om bompengeprosjekter til de samme veiene som bilistene allerede har betalt flere ganger for.

http://www.p4.no/story.aspx?id=610153

One response to “Senterpartiet kaster stein i glasshus

 1. Bra resonnement som vanlig Aage! og takk for at du satt dette som innlegg her på nettsiden «Nei til Bompenger i Norge» i tillegg til FB siden din Demokratisk folkeopprør mot bompenger. Link nederst.

  Men ja! sånn blir det vist når noen har gjort i buksa (unnskyld metaforen SP) og forventer at noen andre kommer og vasker,tørker og i tillegg skifter buksene for en, det klarte ikke FRP å gjøre for dere denne gangen sånn helt alene, så kanskje det er på tide å bli «voksen» og renske opp sjøl og ikke minst la være å gjøre i buksa fremover eller drite seg ut på andre måter

  Uansett så blir det tydeligere for hver dag at både i Høyre, SP og AP vrimler det av «skap» bommotstandere, men så lenge ledelsen i disse partiene tviholder på uvesenet, tørr de ikke stå frem, men hyler og kauker i stedet over at ikke FRP klarte å rydde dritten for de.

  Men all den tid det finnes partinøytrale grupper som bekjemper bompengene burde disse kritikerne, av egne partiers fadeser, heller støtte opp om disse, en å bruke tid og ork på å kritisere de som prøver i alle fall.

  https://www.facebook.com/pages/Demokratisk-Folkeoppr%C3%B8r-mot-Bompenger/346105595570149?fref=ts

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s