MED FRP I REGJERING SKULLE BOMPENGENE FORSVINNE

Joda, de fleste av oss forstår at det er Stortingsflertallet som sikrer fortsatt bompengedrift av det norske veinettet, De fleste av oss forstår også at budskapet fra FrP i forkant av valget ikke hadde en snøballs sjanse i helvete til å bli en realitet med mindre partiet fikk i overkant av 50% oppslutning. Så kan man i ettertid snakke om illojale velgere som er vanskelige å begeistre og søke forklaringer i øst og vest på fenomenet. Når man imidlertid ikke ofrer spørsmålet om bompenger en eneste setning når man gikk til valg på å fjerne dem og ikke tar inn over seg at det «løftebruddet» er en medvirkende årsak til at partiet mister oppslutning, ja da lurer man seg selv.

FrP var partiet som alle vettuge mennesker med en sunn aversjon mot bompenger, og en klar forståelse av hvor elendigheten ville bære avsted, satte sin lit til ved valget. Det var ut i fra reaksjonene i etterkant av valget ikke vanskelig å fastslå at det var mange som hadde stemt på sak. Uansett hvem man snakker med om bompenger så får partiet så øra flagrer og det forsikres over en lav sko at -det partiet skal man nok ikke stemme på igjen-. Sårene sitter dypt i spørsmålet om bompenger. Derfor er så mange FrP velgere vanskelig å begeistre. Det har gått en faen i dem for å si det på godt norsk.

Skal dette partiet ha noen som helst sjanse til å reise kjerringa må det vise en helt annen handlekraft enn det har gjort så langt. Selv om en del har gått i riktig retning. Det er åpenbart ikke nok. Den sittende regjering har alt å tape på å ikke komme folket i møte. Et FrP som går på trynet i SV fella svekker også Høyre i et helhetlig perspektiv. Det bør Høyre merke seg og være langt mer imøtekommende i bompengespørsmålet.

Daglig tikker det innmeldinger om folk som flytter vekk fra bompengehelvetet. Daglig tikker det inn meldinger om svakerestilte familer som gradvis svekkes enda mer og hvor barna kanskje er de første som lider gjennom reduserte muligheter til å delta. Bompenger er en så vanvittig måte å finansiere veier på i dette landet at det burde være et soleklart Stortingsflertall i m o t det. Det virker imidlertid å være slik at fornuften fratrer når stortingsmandatet begynner.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/04/28/222965/frp-fella-svikefulle-velgere-vonde-begeistresiv_jensen680

5 responses to “MED FRP I REGJERING SKULLE BOMPENGENE FORSVINNE

 1. Når man leser dette så tenker man tilbake til valgkampen og hvor standhaftig FrP var i saken om bompenger.Jeg håpet i det lengste selv at noe ville skje men jeg la også merke til at mange,selv valgnatten at de som hadde stemt FrP ble så utrolig sinte fordi bomsaken ikke ble løst.Men man ser jo at mange mister helt hodet hvis de av en eller annen grunn velger å stemme på et annet parti enn de har gjort tidligere så forventer disse resultater med en gang.
  Paradokset ikke bare i denne saken men i mange andre så glemmer folk utrolig fort hva som har blitt lovet og hva som faktisk blir levert.
  Ser man tilbake i tid så ble det under valgkampen til forrige regjering lovet «gull og grønne skoger overalt»,men få av de ting som ble lovet kom aldri i gang.Men da var det få som klagde,mest fordi at man visste at ingen ville høre på folket.Men når borgelig regjering ble et faktum så glemmer folk igjen veldig fort.Mange har ment og mener at livet under forrige regjering var så mye bedre enn nå under borgelig.Men var det egentlig det?? Har spurt mange om dette men får bare lite gjennomtenkte svar tilbake.
  Men tilbake til den saken om bompenger,så ble det lovet at bomstasjoner skulle tas ned men det har ikke skjedd.Jeg skal ikke rette noen skyld til noen men mener at hvis FrP skal bestå en periode og kanskje en ny så må partiet ta et krafttak i bomstasjonssaken ellers vil dette gå rett vest. Bilistene krever at noe gjøres og som slagordet til FrP lyder:»Vi har en politikk for folk flest».
  Javel mener jeg men da får og partiet føre en slik politikk….

  Likt av 1 person

 2. Hvor og når har FrP lovet å fjerne bommene med mindre de fikk flertall over de andre partiene?

  Liker

  • Den 4 juni 2013 uttalte Bård Hoksrud følgende; «Jeg kan garantere at hvis jeg blir samferdselsminister blir det ikke bompenger i Norge». Nå ble ikke Hoksrud det men det ligger i kortene at han ikke ville ha fått til noe Ketil Solvik-Olsen heller ikke klarer. (Saken stod i Nettavisen 4 juni) For ordens skyld kan det nevnes at uttalelsen ikke var bundet til forutsetninger om massivt FrP flertall.

   Liker

 3. Snart to år siden disse bompengeløftene toppet seg i valgkampens hete, det er på tide å se fremover og hva og hvordan man best bekjemper bompengene, hvem man skal støtte og og hvem som må motiveres og hvilke strategi er best egnet til å lykkes.

  Man kan selvsagt diskutere om FrP skulle ha gått så høyt på banen som de gjorde, men både det og det å kjekle om at ikke de klarer å innfri løftene sine, er egentlig meningsløst i dag, ikke minst da AP og deres medløpere gjør en utmerket jobb i så måte 😉

  Og nå handler jo ikke Aage sitt glimrende innlegg om løftebrudd, eller høy sigarføring i valgkampen, men veien videre sett i lys av sviktende oppslutning på meningsmålinger osv.

  I så måte bør de som ikke har fått det med seg lese innlegget om igjen, ikke minst nest siste avsnitt som begynner slik:

  «Skal dette partiet ha noen som helst sjanse til å reise kjerringa må det vise en helt annen handlekraft enn det har gjort så langt….osv»

  Dette er ikke kritikk, men «pepptalk» i beste lederstil 😉

  Liker

 4. Takk for presiseringen Kristjan og du leser mitt innlegg helt korrekt 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s