Bompenger er ikke bare unødvendige som inntektskilde for fellesskapet, men fullstendig idiotisk som sådan, usosial og urettferdig også.

Vi kan i dag (25april2015) lese følgende i ABC nyheter på nettet:

Regjeringen vedtok fredag utbedring av 7 km av riksvei 36 i Telemark. Prislappen er 383 millioner kroner. Men planen er å sette opp en bomstasjon som skal hente 592 millioner fra bilistene.

Altså skal bilistene betale mellom 150 og 160% mer en veien koster!!!

Men uansett!!  30%,40%,50& eller hvilken som helst prosent!!, INGEN tjener på bompenger unntatt de som lever av selve industrien rundt fenomenet, de som leverer utstyr og tjenester til galskapen, de som får lønn og styrehonorarer fra bomselskapene og de som låner penger til prosjektene til høyere renter en vi kunne fått, men samfunnet? eller det store flertallet av individene eller felleskassen vår? NEI! vi tjener ikke noen på dette tullet.

Holdt på glemme politikerne, de som som bruker ordningen for alt det den er verdt for utøve sin høyt elskede detaljstyring, en politikk de har utøvd lenge og vi ser resultatet av f.eks i Europas dårligste veinett, 

Det finnes andre og mer fornuftige, å ikke si mer rettferdige måter å skaffe nødvendige midler til denne viktig infrastrukturen på, en å la automatiske pengeinnkrevere loppe folk for milliarder for så å levere kun halvparten til felleskassen, etterslepet blir så økte priser på alt av varer og tjenester slik at kommunene f.eks sliter med å utføre sine tjenester og tror da gjerne at økning av takstene i bomringene er løsningen, and «around we go again and again….. »

LcGpdCcA6S-10

Link på ABC HER

3 responses to “Bompenger er ikke bare unødvendige som inntektskilde for fellesskapet, men fullstendig idiotisk som sådan, usosial og urettferdig også.

 1. Følgende kan man så lese i artikkelen:

  «Jeg syns tallene er fornøyelige. Prisen er 383 millioner kroner. Staten skal betale 5,6 prosent, mens bilistene må ut med 592 millioner kroner! utbryter Pollestad (SP,s stortingsrepresentant Geir Pollestad) til ABC Nyheter.
  – Det er oppsiktsvekkende at regjeringen med FrP legger frem en sak der bilistene skal betale 200 millioner mer enn det koster å bygge veien, sier Pollestad.
  – Nå er det på tide at Frp innrømmer at dette med bompenger, fikk de ikke til, legger han til.»

  Ja da Pollestad!, og andre som innerst inn håper at FRP får til dette med alle de andre stortingspartiene mot seg SP inkludert, i stedet for denne skinnhelligheten som skinner igjennom her, burde dere da ikke heller innsett det samme som Solvik-Olsen og andre bommotstandere har innsett for lenge siden og stille opp og støtte oss i det å avvikle dette meningsløse tyranniet som bompengeordningen faktisk har blitt i Norge?

  Videre står det:

  «Solvik-Olsen: – Meningsløst
  Grunnen til at veien ser ut til å bli så mye dyrere enn det koster å bygge den, er at bomselskapet som skal hente inn pengene, må låne til utbyggingen. Regjeringen anslår at bomselskapet må betale 6,5 prosent rente. I tillegg kommer 2,5 prosents prisstigning og innkrevingskostnader for 2,6 millioner kroner i året.»

  I alle fall holder FRP på å få til noe som ingen av SP sine tre samferdselsministre fikk til med 8 år i regjering, nemlig redusering av bomselskapene, allerede er det bestemt at at eget veiselskap skal ta seg av de store prosjektene finansiert fra eget veifond, noe som vil redusere kostnadene betydelig og dermed behovet for bompenger med de gjeldende premissene vi har i dag, men de kan også bli borte, ikke minst hvis SP og andre «skap» bommotstandere stiller opp og tar til fornuften

  Liker

 2. Tilbaketråkk: Er bompenger, bomstasjoner og bomringer verdiskapende? | Nei til Bompenger i Norge

 3. Tilbaketråkk: Eldre nyheter om bompenger | Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s