BT Signaal

Det er mange krefter der ute som vil vedlikeholde bompengeinnkrevingen og til med og motarbeider forslag til å forenkle og gjøre den mer effektiv og mindre kostbar, som Solvik-Olsen sier i siste avsnitt her: «Men utspillet vitner om at det over tid har utviklet seg sterke økonomiske interesser i innkreving av bompenger, og er i seg selv et tegn på at tiden for en reform er overmoden»

BT Signaal (stor leverandør til bomselskapene av utstyr og løsninger) om forslaget til færre bomselskaper:


«Likevel skaper regjeringens arbeid med å samle selskapene bekymring hos deler av bransjen. BT Signaal, en av Norges største private driftsoperatører for 27 bompengeprosjekter, risikerer å miste mange av sine oppdrag. I tillegg mener de at regjeringens planer kan påføre samfunnet et tap i milliardklassen.

– Jo større, jo dyrere

– Det er banalt å tro at man kan kutte kostnader ved å kutte i antallet private bompengeselskap. All gransking på dette området viser det motsatte. Vi savner beslutningsgrunnlaget til regjeringen, sier direktør Trond Juvik i BT Signaal.»
Det står en del mer i selve artikkelen, men her hva Solvik Olsen har å si som svar til BT Signaal:

«Påstanden om at det blir dyrere med færre innkrevingsselskaper faller på sin egen urimelighet. Jeg respekterer at eksisterende bomselskaper kjemper for sine nåværende inntekter, men det er ingen grunn til å tro at man trenger 50–60 selskaper for å organisere innkreving av bompenger, som i praksis er innkreving av ekstraskatt. Det blir som å si at man trenger 50–60 skatteetater for å innkreve inntektsskatt, sier Solvik-Olsen.

Men utspillet vitner om at det over tid har utviklet seg sterke økonomiske interesser i innkreving av bompenger, og er i seg selv et tegn på at tiden for en reform er overmoden, legger Solvik-Olsen til.»
Linker:

http://www.nationen.no/samferdsel/ketil-solvik-olsen-kritiseres-for-forslag-om-faerre-bompengeselskaper/


http://www.btsignaal.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s