Misnøye med bompengene

Misnøyen med bompengene og hvordan fenomenet har fått utarte seg i Norge er voksende over det meste av landet, det er aktive Nei til bompenger facebook grupper i nesten alle fylker og flere byer og bygder også.Calving pissing on roadtoll

 Det er selvsagt vel og bra at folk engasjerer seg lokalt og prøver å gjøre noe med dette, men egentlig er hele bompengeshowet styrt fra sentralt hold, nemlig stortinget, men med en viss ansvarsfraskrivelse fra stortingspolitikere og over til fylkes og kommunepolitikerne, med diverse bypakker og andre premisser, slik at for å kunne få bevilgninger til en veistubb eller andre trafikkløsninger, må de lokale politikerne som oftest samtykke såkalte «spleiselag» som innebærer en viss andel bompenger for å finansiere tiltaket, dette blir så som regel en ekstra beskatning på befolkningen og har mange andre negative sider i tillegg.

Det har så vist seg at når først de lokale politikerne har fått dette verktøyet, finnes det nesten ingen grenser for kreativiteten i det å finner på stadig nye bruksområder for bompengene, dermed blir det lettvint å øke beløpene i bomstasjonene og likedan opprette nye stasjoner og så bruke det som kommer inn til varierende formål, klimatiltak, trafikkregulering, osv.

 Det er derfor logisk å mene at vi aldri blir kvitt bompengene eller får redusert de nevneverdig hvis ikke vi klarer å engasjere oss både tverrpolitisk og på riksplan, m.a.o. forene kreftene fra de diverse lokale gruppene til en felles protest mot bompengene i den form de er i nå.

Derfor fikk undertegnede ideen om å lage en side, eller nettsted hvis en vil, hvor alle de forskjellige protest gruppene kunne samles, hente informasjon, finne hverandre og har jeg derfor lagt linker  på nettsteder til de forskjellige gruppene (mest Facebookprofiler) HER

 Er for all del åpen for forslag om hva som bør være med her av opplysninger og dokumentasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s